Tara 2017.

Prva smena “Košarkaškog kampa Milica Dabović” na Tari za pamćenje; SUZE NA RASTANKU SU REKLE SVE.
Legendarna reprezentativka u duhu slogana “Nikada ne odustaj, na koš si do snova” usrećila stotinu mališana i sebe.

Da li vam je poznata rečenica: “Krv, suze i znoj”? U figurativnom, ali i bukvalnom smislu, tu misao je koristila, pred start svakih priprema, Milica Dabović, legendarni kapiten ženske reprezentacije Srbije. A ako tu žestoku poruku preselite u sadašnjost i prevedete na “kamperski jezik” dobićete: trud, predan rad, drugarstvo, zdravo takmičenje, šetnju, pesmu, smeh, zabavu, pregršt pozitivne energije, emociju više… Ma, neopisivu sreću. Sve to na – “Košarkaškom kampu Milica Dabović”, na Tari (Mitrovac)! I priznajemo, uz to, “u paketu” idu – i suze! Ali, kakve suze? Radosnice, zbog
celodnevnog i celovečernjeg druženja sa Milicom Dabović i one najiskrenije, dečje, gorke, na rastanku, na kraju prve smene, koje se još nisu osušile na rumenim obraščićima budućih asova pod obručima.

A da li vam ovo zvuči poznato: “Nikada ne odustaj, na koš si do snova”? Ideja vodilja, koja je Milicu dovela do svih sportskih podviga, ali i do ispunjenja najveće želje – pokretanja kampa za, kako popularna Mike kaže, “svoju decu”. I taj cilj je ispunila bez velike pompe, spontano, ali uz veliki rad, nezbežnu borbenost, pomoć prijatelja i naravno, malog, ali odabranog i jakog spozorskog pula, svih onih koji su prepoznali suštinu ove lepe, korisne i originalne priče. Rezultat toga je stotinu prezadovoljnih mališana (i njihovih roditelja) u premijernoj sezoni “Košarkaškog kampa Milica Dabović”, u dve smene, od 3. do 13. i od 13. do 23. avgusta.

Milica je dovela male kampere na Taru (Mitrovac), tamo gde su ona i sestra Ana (MVP EP 2015. i vlasnica zlata na EP, bronze iz Rija i WNBA šampionskog prstena 2016.) od detinjstva, pod stručnim nadzorom oca Milana, imale specijalne pripreme, da pokaže novim generacijama gde i kako su se sestre Dabović čeličile i stasavale u igračice vrhunskog, svetskog formata.
“Ispunila mi se želja da mojoj deci, polaznicima kampa, dam srce i dušu, da treniramo zajedno, odigramo basket, da se smejemo, pevamo, pričamo i radujemo. Ponekad i zaplačemo, ali poneku suzicu najmlađih oteramo šalom, smehom, igrom sa kucama, Mrvicom i Mini. Ustvari, plakalo se od tuge, ali samo na rastanku. Sve je počelo još veče pre kraja prve smene, a isplakah se i ja sa njima, pošteno, kao kiša. Prepuna sam utisaka, presrećna sam, zaista.” – priča Milica sa ushićenjem.
Miličin kamp je pravi odraz njenog temperamenta. A onaj drugi odraz, košarkaški, dribling, šut i mnoge veštine na terenu, Dabovićeva deci demonstrira na terenima Dečjeg odmarališta u Mitrovcu, lično – svih 10 dana! I po tome je, između ostalog, “Košarkaški Kamp Milica Dabović” – ORIGINALAN!
“Uživamo zajedno u magičnom ambijentu Tare i ljubavi prema košarci, otkrivamo deci tajne, čari najlepšeg sporta. Naši polaznici uče od mladih ambicioznih trenera, od vrhunskih promotera, od mojih nekadašnjih saigračica iz reprezentacije, sestre Ane i mene. Nema foliranja, laži, prevara, “aviona-kamiona”, “fensi projekata”, samo iskrena posvećenost košarci, prirodi, druženje i zabava. Zato je naša priča više od igre, više od kampa!” – Emotivna Milica Dabović ne može da sakrije ushićenje, jer se sve odvija kao u najlepšim snovima.
“Ovo je tek početak. Iduće sezone će da bude “milion” iznenađenja. Šta da kažem, kad roditelji i deca već sada rezervišu mesto za ponovni dolazak, dogodine. Koliko sam samo poklona dobila od dece. Hvala svima, baš su me dirnuli. Šta reći, kada se dete iz Vlasenice pojavilo sa ogromnim domaćim burekom za mene, pa devojčica iz Teslića i njeni roditelji, došli autom, punim darova za sve nas. Posle toga, svaki komentar je suvišan, osim da mi je srce prepuno. Ogromno hvala svima na pomoći i podršci, a posebno vernim sponzorima, “Petrolu”, “Vodi Diva” “Basket hrani” i proizvođaču opreme “GBT”, koji su u startu “pročitali” naše namere i ciljeve.” – dodala je Milica Dabović.

Pred kraj prve smene održana su takmičenja u šutiranju trojki, “jedan na jedan” i “putu oko sveta”, uručene su nagrade najuspešnijima, ali više je nego jasno da su na “Košarkaškom kampu Milica Dabović” pobednici – svi!

“Čekamo vas i druge sezone raširenih ruku i otvorena srca! Na sajtu milicadabovic.rs su informacije i za sve što vas zanima o kampu i van njega slobodno nas kontaktirajte. Grlim vas i ljubim.” – poručila je Milica Dabović.

Dakle, vlasnica evropskog zlata i olimpijske bronze je ovog leta ekskluzivno otkrila čarobni štapić svojih uspeha, jedinstvenu u svetu, Pančićevu srebrnu omoriku.

Sija zvezdani put bivše šampionke i njenih budućih šampiona!