Tara 2018.

POČELO PRIJAVLJIVANJE ZA 2. SEZONU “KAMPA MILICA DABOVIĆ” NA TARI

Sprema se nova košarkaška bajka

Dve simpatične, preslatke družine prošle su letos školicu života i najlepšeg sporta u premijernoj sezoni “Košarkaškog kampa Milica Dabović” na Tari (Mitrovac) i sada negde u Italiji, Francuskoj, BiH, Republici Srpskoj, Hrvatskoj, Sloveniji i naravno, u Srbiji pripovedaju drugarima o fantastičnom druženju. Pokazuju slike i snimke sa treninga, šetnji, izleta, takmičenja, zabavnih večeri i u svojim klubovima i klubićima “prodaju” nove finte i poteze…

I ne mogu da dočekaju leto 2018.godine i drugo kampersko izdanje, za koje je već počelo prijavljivanje. Dogodine, u avgustu, ponovo će da pohrle na mesto gde koš dotiče snove, a naša legendarna košarkašica, Milica Dabović, njihova srca.

Tamo, gde svakog bistrog planinskog jutra san budi javu punu dečijeg osmeha, najčistijih osećanja i neku novu bajkovitu stvarnost pod obručima, koja pokreće mališane ka novim dometima i ciljevima.

Tamo iza brda i gora, s one strane duge, u predivnom Mitrovcu, pamte se priče ispričane košarkaške i životne i željno čekaju nove neispričane, a Milica i njeni verni saradnici spremaju iznenađenja za iduću godinu.

Na srpskoj planinskoj lepotici, na Miličinom kampu, već su i ptice na grani naučile lekcije o ljubavi, zajedništvu, drugarstvu, predanosti sportu, prirodi, uspehu, pobedama, zdravom takmičenju, pesmi, gomili pozitivne energije…

I šume i proplanci i tepih livada se sećaju kako su sestre Dabović tu skupljale snagu i energiju za najveće planetarne uspehe, pod stručnim nadzorom oca Milana, pa spremne kao opasne zverke odlazile na reprezentativne i klupske pripreme. Grizle kao lavice na utakmicama da bi na kraju velikih takmičenja zagrizle medalju.

Staze na Tari upamtile su i izbrojale Miličin i Anin svaki korak, trk, skok, zgib i sklek, a sada je Milica omogućila, kako ona voli da kaže, “svojoj deci”, da skakuću i trčkaraju tim trofejnim stopama. Da uživaju u celodnevnom druženju sa njom, po čemu je ovaj kamp originalan, da slušaju njene savete, pričice, šale, dogodovštine…

Da zadivljeno gledaju majstorije i akrobacije bivšeg, virtuoznog kapitena reprezentacije Srbije s loptom. I složno u glas ponavljaju slogan kampa: “Nikad ne odustaj…” Da suznih očiju po završetku smene otputuju kući, tužni, zbog rastanka ali srećni i bogatiji za nova saznanja i prijatelje…

I već smo rekli da je “čarobni štapić” Miličinog i Aninog uspeha Pančićeva srebrna omorika, a da su one, dobre vile košarkaške, ekskluzivno otkrile deci tajnu uspeha. Iskreno, spontano, otvorena srca, sa puno elana, jer vlasnice evropskog zlata i olimpijske bronze ne umeju drugačije.

Prijavljivanje za drugu sezonu je, dakle, otvoreno, dogodine u avgustu nastavljamo bajku na Tari. Za početak je planirana jedna desetodnevna smena, ali sa povećanim brojem polaznika – 70! Interesovanje je veliko, kamperi požurite, a sudeći po dosadašnjim pozivima mališana i roditelja nije isključeno da se organizuje i druga smena, što bi značilo udvostručeni broj učesnika u odnosu na prošlu godinu.

I u drugoj sezoni “Košarkaškog kampa Milica Dabović”, promoterke i gošće biće naše reprezentativke, zatim, pored treninga održaće se razna stručna predavanja, o zdravlju, košarci, prirodi, sportskom novinarstvu, specijalni gosti biće i Miličini prijatelji umetnici, pevači i pevačice. Naravno, na kraju boravka upriličiće se takmičenja i podeliti nagrade najuspešnijim i ostalim učesnicima.

Biće lepih poklončića i kao što smo rekli, iznenađenja!

Sve neophodne informacije o kampu mogu da se dobiju putem portala milicadabovic.rs i telefona.

U međuvremenu, Milica, kamp, Tara, Dečije odmaralište na Mitrovcu i Pančićeva srebrna omorika, čekaju da ponovo zagrle dečicu u novoj košarkaškoj čaroliji.

“Nikad ne odustaj, na koš si do snova”!